900+ Latest GK Questions For Defence Exams [Solved]

General knowledge is required in all competitive exams and not only in defence exams, even while facing SSB interview, you must be aware of the latest happenings and a strong current affair knowledge improves your chances in the interview. Here are the latest GK questions from Jan 2017 to June 2017 which you may face in upcoming exams. The Gk questions are in MCQ format and compiled based on the recent competitive exams, in case you want to prepare for the GK and current affairs in the best way, do not forget to check our current affairs ebook series here. 

 

 

900+ Latest GK Questions For Defence Exams

  1. Proposed capital of Andhra Pradesh – (a) Tirupati (b) Amaravathi (c) Vijayawada (d) Visakhapatnam
  1. Donald Trump belongs to which party? – (a) Republican (b) Democratic (c) Conservative (d) Labour
  1. New Chief of Army Staff – (a) DS Suhag (b) DS Dhanoa (c) Bipin Rawat (d) Pravin Bakshi
  1. New Chief Minister of Tamil Nadu – (a) O Panneerselvam (b) Sasikala (c) Oomen Chandy (d) Karunanidhi
  1. 2017 is the UN International Year of – (a) Pulses (b) Soils (c) Light Based Technologies (d) Sustainable Tourism for Development
  1. Number of companies in BSE Sensex –  (a) 25 (b) 30 (c) 50 (d)100
  1. Volkswagen is a company based in ‐ (a) Germany (b) Sweden (c) France (d) Russia
  1. New 500 rupee note has the image of ‐  (a) Mangalyaan (b) Red Fort (c) Taj Mahal (d) Tiger
  1. Magnus Carlsen is associated with ‐  (a) F1 Racing (b) Golf (c) Chess (d) Snooker
  1. World AIDS Day is observed on ‐ (a) December 25 (b) December 18 (c) December 10 (d) December 1
  1. Theresa May is the Prime Minister of – (a) United Kingdom (b) Canada (c) Australia (d)New Zealand
  1. Vitara Brezza is a car model launched by – (a) Hyundai (b) Honda (c) Maruti (d) Ford
  1. New 2000 rupee note has the image of ‐ (a) INS Vikramaditya (b) Mangalyaan (c) Red Fort (d) Thiruvalluvar
  1. Chief Minister of Gujarat is ‐ (a) Anandiben Patel (b) Gautam Adani (c) Hardik Patel (d) Vijay Rupani
  1. Which is a wind instrument? – (a) Sitar (b) Shehnai (c) Pakhawaj (d)Mridangam
  1. Rafale aircraft is being acquired from ‐ (a) France (b) United Kingdom (c) Italy (d) Switzerland
  1. Sundar Pichai is associated with ‐ (a) Amazon (b) Microsoft (c) Google (d) Yahoo
  1. Which tennis player retired recently (Dec 16) ‐ (a) Ana Ivanovic (b) Maria Sharapova (c) Petra Kvitova (d) Venus Williams
  1. Largest State in India is ‐ (a) Uttar Pradesh (b) Maharashtra (c) Madhya Pradesh (d) Rajasthan
  1. Prakash Parv is associated with which religion? – (a) Jainism (b) Buddhism (c) Sikhism (d) Hinduism
    Current Affairs questions will be from last 5-7 months (for AFCAT, NDA, CDS, TA)
  1. Lava International is a mobile phone company based in ‐ (a) China (b) South Korea (c) Taiwan (d) India
  1. Which is a foreign bank in India? – (a) Catholic Syrian Bank (b) Citi Bank (c) Federal Bank (d) City Union Bank
  1. The present speaker of Lok Sabha is – (a) Sumitra Mahajan (b) Meira Kumar (c) Sushma Swaraj (d) Najma Heptullah
  1. Dachigam National Park is in ‐ (a) Jammu & Kashmir (b) Uttarakhand (c) Assam (d) Madhya Pradesh
  1. Nike is a multinational company with its headquarters in – (a) France (b) Germany (c) U.S.A. (d) Sweden
  1. AgniV missile has a range of about – (a) 1000 km (b) 3000 km (c) 5000 km (d) 10000 km
  1. Geeta Phogat is well known – (a) Boxer (b) Wrestler (c) Shooter (d) Cricketer
  1. The author of Jungle Book is ‐ (a) Ruskin Bond (b) Jerry Pinto (c) Jim Corbett (d) Rudyard Kipling
  1. Who is not related to music? – (a) Mozart (b) Bach (c) Picasso (d) Bethoven
  1. 1 terabyte is equal to – (a) 1000 gigabytes (b) 1000 megabytes (c) 10000 gigabytes (d) 10000 megabytes

Answer Keys

1. (b) 2. (a) 3. (c) 4. (a) 5. (d) 6. (b) 7. (a) (b) 9. (c) 10. (d) 11. (a) 12. (c) 13. (b) 14. (d) 15. (b) 16. (a) 17. (c) 18. (a) 19. (d) 20. (c) 21. (d) 22. (b) 23. (a) 24. (a) 25. (c) 26. (c) 27. (b) 28. (d) 29. (c) 30. (a)

Download Complete PDF [FREE]

Best Book To Crack SSB
Best SSB Book –>  Let’s Crack SSB Interview
Best AFCAT Book –> Let’s Crack AFCAT
Best EKT Book -> Let’s Crack EKT
Best CDS Book –> Let’s Crack CDS
Best NDA Book -> Let’s Crack NDA

To crack SSB and AFSB Interview get “Let’s Crack SSB Interview” Book from Flipkart. Trusted by thousands of defence aspirants

Also Download Helpful eBooks:

Get SSB Dates and Notification In your Inbox !

You May Also Like

comments