Wednesday, Oct 28, 2026
SSBCrack
Search
  • Home
  • Indian Defence News
  • Notification
  • SSB Interview
    • SSB Interview Date
    • Screening
    • Psychology
    • GTO
    • Personal Interview
    • Conference
    • Medical
    • Merit List
  • Books
    • OIR Test & PPDT
    • SSB Interview
    • Psych Tests Workbook
    • SSB Psychology
    • NDA Exam
    • CDS Exam
    • AFCAT
    • EKT
  • eBooks
    • SSB eBook
    • OIR Test eBook
    • TAT eBook
    • SRT eBook
    • WAT eBook
    • Current Affairs
    • General Knowledge
  • Online Courses
    • NDA Exam
    • CDS Exam
    • CDS OTA Exam
    • AFCAT Exam
    • MNS Exam
    • TA Exam
    • ACC Exam
  • Download APP
  • Success Stories
  • Join Us
Reading: Territorial Army 2 2016 Question Paper [ORIGINAL]
Share
Font ResizerAa
SSBCrackSSBCrack
  • Home
  • Notification
  • SSB Interview
  • Books
  • eBooks
  • Courses
Search
  • Home
  • Notification
  • SSB Interview
  • Books
  • eBooks
  • Courses
Follow US
© 2010 - 2026 SSBCrack . All Rights Reserved.

Home » Territorial Army 2 2016 Question Paper [ORIGINAL]

Territorial Army

Territorial Army 2 2016 Question Paper [ORIGINAL]

By SSBCrack
Last updated: August 5, 2016
Share
Territorial Army 2 2016 Question Paper [ORIGINAL]

Territorial army written exam was conducted by the Indian army on 31st July 2016. TA paper consist of two different papers.sections. Paper – I Reasoning and Elementary Mathematics and Paper – II General Knowledge and English. Territorial army 2 2016 question paper consists of 200 marks with 100 marks for each paper. To clear the territorial army written exam, one has to get 40% marks in each paper and 50% marks overall.

IMA Mug

IMA Mug

₹499
Shop Now
IAF Mug

IAF Mug

₹499
Shop Now
NDA Mug

NDA Mug

₹499
Shop Now
Navy Mug

Navy Mug

₹499
Shop Now
NSG Mug

NSG Coffee Mug

₹499
Shop Now

Candidates who are preparing for Territorial Army Exam Online Coaching 2017 can check this online course.

Territorial Army Online Coaching

More Read

Territorial Army Notification 2026 for Ex-Commissioned Officers
Territorial Army Officer Notification 2026
Territorial Army Exam 2023 Result Out – 570 Candidates Cleared The Exam

Territorial Army 2 2016 Question Paper Solved

1. The working principal of washing machine is
a. Gravity
b. Centrifugal
c. Dialysis
d. Reverse osmosis
Answer. b
2. Who was the first and the last women ruler of India
a. Chand bibi
b. Noor Jahan
c. Razia Sultan
d. Mumtaz mahal

Answer. c
3. The 15th governer of RBI, Dr Manmohan Singh went on to become the 13th Prime Minister of India. The President of RBI Governor is
a. D Subbarao
b. Raghuram Rajan
c. Bimal Jalan
d. YV Reddy

Answer. b
4. Soft water can easily be identified by its charateristics of
a. Being sweet in taste
b. Being light green in colour
c. Forms lather with soap
d. Boils faster

Answer. c
5. Rain drops are spherical due to
a. Viscosity of water
b. Surface tension
c. Continuous evaporation
d. Air friction

Answer. b
6. The lowest layer of earth atmosphere is
a. Troposphere
b. Exosphere
c. Mesophere
d. Stratosphere

Answer. a
7. Kanchenjunga is the highest mountain peak in India. It is situated on the border between
a. India and Pakistan
b. India and China
c. India and Nepal
d. India and Bhutan

Answer. c
8. Which of the following is responsible for Acid Rain?
a. Smoke
b. Nitrogen
c. Dust
d. Sulphur Dioxide

Answer. d
9. The standard meridian of India is
a. 82 degrees 30′ E
b. 84 degrees 30′ E
c. 72 degrees 30′ E
d. 92 degrees 30′ E

Answer. a
10. which of the following is not a radioactive material?
a. Uranium
b. Radium
c. Plutonium
d. Sodium
Answer. d

Territorial Army 2 2016 Question Paper

  • Paper – I Reasoning and Elementary Mathematics
  • Paper – II General Knowledge and English

Prepare for Territorial Army SSB Interview with “Let’s Crack SSB Interview“

Territorial Army SSB Interview eBooks:

  • Word Association Test eBook
  • Situation Reaction Test eBook
  • OIR Test eBook
  • EKT eBook
IMA Mug

IMA Mug

₹499
Shop Now
IAF Mug

IAF Mug

₹499
Shop Now
NDA Mug

NDA Mug

₹499
Shop Now
Navy Mug

Navy Mug

₹499
Shop Now
NSG Mug

NSG Coffee Mug

₹499
Shop Now
Follow our WhatsApp Channel Follow our Telegram Channel
TAGGED:TA Question PaperTerritorial Army
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp Telegram
BySSBCrack
Follow:
The Editorial Team at SSBCrack comprises seasoned journalists, professional content writers, and dedicated defence aspirants with deep domain knowledge in military affairs, national security, and geopolitics.
Previous Article Indian Air Force Trainer Jet Crashes In West Bengal Indian Air Force Trainer Jet Crashes In West Bengal
Next Article Territorial Army 2 2016 Question Paper Territorial Army 2 2016 Question Paper Analysis

TRENDING NEWS

Major Rishabh Singh Sambyal Partners with Bonkers Corner for New Streetwear Collection

Major Rishabh Singh Sambyal Partners with Bonkers Corner for New Streetwear Collection

October 27, 2026
CBI Arrests Fodder Scam

CBI Arrests Fodder Scam Fugitive After 25 Years at Lucknow Railway Station

October 23, 2026
Fake Indian Army Colonel Caught in Himachal Pradesh, Hotel Employee Allegedly Posed as Officer to Avoid Toll Tax

Fake Indian Army Colonel Caught in Himachal Pradesh, Hotel Employee Allegedly Posed as Officer to Avoid Toll Tax

October 26, 2026
Fake IAF Group Captain Arrested After Entering High-Security Helipad During Air Show in Varanasi

Fake IAF Group Captain Arrested After Entering High-Security Helipad During Air Show in Varanasi

October 26, 2026

YOU MAY ALSO LIKE

General Dhiraj Seth Visits Ibex Brigade in Joshimath
October 28, 2026
Captain Smit Machchhar Honoured with UAE’s Highest Civilian Award for Saving 170 Lives After Co-Pilot Attack
October 28, 2026
SSB DG Sanjay Singhal Assigned Additional Charge of ITBP as Shatrujeet Singh Kapoor Retires on 31 October
October 28, 2026
Indian Navy’s New Indigenous Warship Srishti Launched at Goa Shipyard
October 28, 2026
Army and IAF to order around 200 Light Utility Helicopters from HAL
October 28, 2026
SSBCrack-Logo (2)

SSBCrack.com is a leading online platform dedicated to helping Indian defence aspirants prepare for the various armed forces examinations.

  • About Us
  • Cookie Policy
  • We Are Hiring
  • Write for SSBCrack
  • Share Your Story
  • Contact Us
  • SSBCrackExams
  • SSBCrack Hindi
  • SSBCrack News
  • SSB Interview Coaching
  • SSB Interview eBooks
  • Cookie Policy
  • Copyright Policy
  • Disclaimer
  • Terms and Conditions
  • PPDT Pictures
  • 15 OLQs for SSB
  • SSB Dress Code
  • SSB Rapid Fire Questions
  • SSB Interview Questions
  • SSB Interview Screening Test
  • SSB Interview Conference Questions
  • SSB Interview Process
  • Preparation Books
  • Online Courses
  • NDA Exam
  • CDS Exam
  • AFCAT
  • Success Stories
  • SSB Date
  • Screening
  • Psychology
  • Personal Interview
  • GTO
  • Conference
  • SSB Medical
  • Merit List

Follow US: 

© 2010-2026 SSBCrack. All Rights Reserved.

 
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?